• 0 termék 0 Ft
  Kosár
  Ön a következőket választotta:
  Kosárban összesen:
  0 db
  0 Ft
  BEZÁRÁS
 • REGISZTRÁCIÓ
img
14 980 Ft

Zsolnay Kulturális Negyed

A Zsolnay Kulturális Negyed egy különleges pont Magyarország térképén. A nagymúltú kerámiagyár területén olyan helyre csöppen a látogató, ahol a porcelángyártás legmagasabb szintű hagyományai találkoznak a legmodernebb technológiákkal és az élményteli időtöltéssel. Az egykori gyár területe megannyi látnivalót rejt. A Zsolnay szobrokkal szegélyezett műemléképületekben kávézók, kézműves boltok és kiváló éttermek várják a látogatót. A kiállítások végig vezetik a vendéget a gyár és a család történetén keresztül egészen napjaink legmodernebb, mégis, a hagyományok előtt tisztelgő technológiákig. A Zsolnay Negyed kortárs kiállításoknak, színházi előadásoknak és kiváló koncerteknek is otthont ad. A Kézműves Boltok utcája különleges, helyi termékek vására. A gyerekeket szabadtéri játszóterek, a Labor – Interaktív Varázstér, a Planetárium, a Varázsóra, a Bóbita Bábszínház, a Kerámia Festöde és a Herkules Műhely foglalkozásai várják. Ha tartalmas élményekre és aktív kikapcsolódásra vágyik, Pécs mindig tárt karokkal várja.

img img


Feldobox élménykupon az alábbiak közül egyre jelent meghívást:

Örökség jegy fotójeggyel 2 fő részére, amellyel a következők tekinthetők meg: A Zsolnay Aranykora -Gyugyi-gyűjtemény, Zsolnay Család-és Gyártörténeti Kiállítás, Rózsaszín Zsolnay Kiállítás, 1861 Kesztyűmanufaktúra, Labor -Interaktív Varázstér, Zsolnay Mauzóleum, Pécsi Galéria m21, Ókeresztény Mauzóleum, Cella Septichora Látogatóközpont, Középkori Egyetem.


Hasznos információk

- A kiállítások nem egy épületben vannak. Érdemes előre tájékozódni a pontos helyszínükről.
- További helyszínek felár ellenében: Planetárium, Kodály Központ, Bóbita Bábmúzeum.
- Szálláslehetőség helyben, a Zsolnay Vendégházban.

Nyitvatartás

Látogatóközpont:
Április 1-től október 31-ig: Hétfő – Vasárnap 9:00 – 18:00-ig
November 1-től március 31-ig: Hétfő – Vasárnap 9:00 – 17:00-ig

A kiállítások 10 órától látogathatók.

A kiállítási helyszínek nyitvatartásáról kérjük tájékozódjon partnerünknél!

Elérhetőség/Megközelítés

Zsolnay Kulturális Negyed
http://www.zsolnaynegyed.hu

Cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37.
Telefon: 72/500-350
E-mail: info@zsn.hu
Megközelítés: Budapestről a 6-os főúton érkezve Pécs belvárosa felé haladva. A negyed külön parkolóházzal rendelkezik a Felsővámház utcában.

Megtekintés térképen

Videó