• 0 termék 0 Ft
  Kosár
  Ön a következőket választotta:
  Kosárban összesen:
  0 db
  0 Ft
  BEZÁRÁS
 • REGISZTRÁCIÓ

Általános Szerződési Feltételek

Jelen üzletszabályzat az FDB Kft.  által az Interneten és Telefonon keresztül történő Feldobox Ajándékdobozok értékesítésének és felhasználásának legfontosabb szabályait határozza meg, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5. ) Kormányrendelet és a hatályos magyar jogszabályok rendelkezéseivel összhangban.

A megrendelésekkel és az adásvételi szerződéssel kapcsolatosan az üzletszabályzatban nem szabályozott kérdésekre a polgári törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, a megjelölt kormányrendelet és az egyéb, hatályos magyar jogszabályok rendelkezései irányadóak.

Ön a megrendelésének leadásával az FDB Kft. vásárlója lesz. Az Interneten történő megrendelés telekommunikációs költségét Ön közvetlenül távközlési szolgáltatójának, a szolgáltató számlája alapján egyenlíti ki. Kérjük, a megrendelés leadása előtt szíveskedjen áttanulmányozni az alábbi tudnivalókat:

I.          Az Eladó adatai

Cégnév: FDB Kft.
Cím: 1027 Budapest, Bem rakpart 56. Fsz1
Cégjegyzékszám. 13-09-109157
Adószám: 13782515-2-41
Telefonszám: 06 -1/786-5670
Telefax: 06 -1/430-0333

web: www.feldobox.hu

II.         A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai:

Az FDB Kft. által forgalmazott Feldobox Élmény Ajándékok (Kényeztetés, Kastélyszálló, Kaland, Kultúra, Világ Zamatai, Ínyencek Asztala, Adrenalin, Hobbi, Családi Móka, A Bor Világa, Wellness Üdülés, Kóstoló, Aktív Pihenés, Fantázia, Harmónia, Energia) megfelelnek a hatályos magyar jogszabályokban előírt követelményeknek, az általános szakmai követelményeknek és szokványoknak megfelelő legmagasabb minőségnek. A termékek részletes leírását az egyes termékek ismertetője tartalmazza. Amennyiben külön időpont nem szerepel az egyes termékleírások mellett (lásd: a korlátozott példányszámban elérhető, külön megjelölt termékek) úgy FDB Kft. ajánlata addig érvényes, ameddig a termék megrendelése az Interneten keresztül lehetséges.  Jelen üzletszabályzat a Feldobox Utazás dobozokra nem vonatkozik

III.        Vételár és egyéb fizetési kötelezettségek

Az egyes termékek vételára a webáruház oldalain feltüntetett vételár, amely bruttó vételárként értendő. A bruttó vételáron túlmenően adott esetben a szállítás költségei is a vevőt terhelik az alábbi IV. pontban foglaltak szerint.

IV.        Szállítási költségek

Amennyiben megrendelésekor szállítási módként postai vagy egyéb szolgáltatóval való szállítást választott, úgy ennek költségei Önt terhelik, melynek részleteit megtalálhatja a VÁSÁRLÁS oldalon. Nagyobb mennyiség megrendelése esetén a részletes szállítási feltételek meghatározásáért forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Irodánkban történő személyes átvétel esetén szállítási költségek nem terhelik.

V.         Megrendelés, Fizetési, szállítási és egyéb feltételek

5.1       Megrendelés:

Ön a kiválasztott terméket az alábbiak szerint rendelheti és vásárolhatja meg az FDB Kft.-től:

5.1.1. Interneten, online megrendeléssel

A megrendelő a megrendelőlap kitöltése során a következő információkat közli: megrendelő adatai, szállítási cím, kiválasztott termék megnevezése, fizetési mód, kedvezményhez szükséges adatok, amennyiben a kedvezmény fennállhat. A megrendelőnek a megrendelés folytatásához el kell fogadnia jelen Általános Szerződési Feltételeket, majd folytatáshoz a rendelés összegzése oldalon meg kell erősítenie az eddig megadott adatok helyességét, illetve, amennyiben szükséges ezek az adatok itt módosíthatóak is.

A folyamat következő lépéseként a megrendelő rendelési számot kap, valamint egy e-mailt a megrendelése adataival. A megrendelés véglegesítése az e-mailben található linkre kattintva történik, melyre az e-mail kiküldésétől számított 5 naptári nap áll rendelkezésre. Ezen megerősítés hiányában az FDB Kft. a megrendelést nem tudja figyelembe venni.

A megrendelő kártérítésre nem jogosult, amennyiben a fent részletezett megrendelési folyamat bármely részét nem teljesíti.

5.1.2. Telefonos megrendeléssel

A telefonos rendelés ügyfélszolgálatunkkal történő beszélgetésen alapul, mely során a megrendelő a szükséges adatokat az FDB Kft. rendelkezésére bocsátja a megrendelés teljesítéséhez. A megrendeléshez a következő információk szükségesek: megrendelő adatai, szállítási cím, kiválasztott termék megnevezése, fizetési mód, kedvezményhez szükséges adatok, amennyiben a kedvezmény fennállhat. Az FDB Kft. a telefonos megrendelés alakalmával tájékoztatja a megrendelőt az Általános Szerződési Feltételek főbb pontjairól. A telefonos megrendelés ténye minden esetben az Általános Szerződési Feltételek elfogadását jelenti.

A megrendelés összegzése és megerősítése szóban történik. A telefonbeszélgetés végén az FDB Kft. ügyfélszolgálata egy rendelési számot ad a megrendelő részére, ezzel véglegesítve a megrendelést. Ha a megrendelőnek van lehetősége e-mailt fogadni, rendeléséről az ügyfélszolgálat összefoglalót küld.

5.2       Fizetési feltételek:

A megrendelt termék(ek) vételárának megfizetése kétféleképpen történhet:

- Banki átutalással: A megrendelt termék(ek) árát, valamint a postaköltséget a vásárló a megrendeléstől számított 5 naptári napon belül átutalással fizetheti ki az FDB Kft számára (számlaszám: 10700763-67489192-51200002). Amennyiben az átutalás ezalatt az idő alatt nem történik meg, a vevő rendelése törlésre kerül. A termék szállítása a fizetendő összeg megérkezése után történik. A vásárló az ettől a dátumtól számított 3 napon belül veheti át a terméket.

- Utánvétellel: A megrendelt termék(ek) árát, valamint a szállítási költséget a vásárló a termék átvételekor fizeti készpénzben a szállítónak.

5.3       Szállítási feltételek:

Lehetőség szerint az egy alkalommal megrendelt termékeket egy csomagban szállítjuk ki GLS futárszolgálattal. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy az FDB Kft. átvállalja a második (és további) csomagok csomagolási és szállítási költségeit.

A termékek minden esetben védőcsomagolásban és biztonságosan kerülnek elküldésre. A vevőnek a csomag átvételekor kell ellenőriznie annak állapotát. Amennyiben a csomag megsérült, azt jeleznie kell a szolgáltatónak. A szolgáltató írott igazolásban rögzíti az esetleges károkat. Az FDB Kft. csak abban az esetben cseréli ki a terméket, ha a vevő fel tudja mutatni az írott igazolást, a teljes sérült terméket és a hozzá tartozó számlát.

Utánvétel esetén, ha aszolgáltató a vevőnek nem tudja kézbesíteni a csomagot a vevő távolléte miatt, a vevőnek kell gondoskodnia annak átvételéről a szolgáltatóval egyeztetve. Amennyiben a vevő nem teszi meg a megfelelő lépéseket a csomag átvételére, vagy a rendelés során nem helyes adatokat adott meg, és a szolgáltató azt visszaküldi, az FDB Kft. nem kötelezhető a csomag térítés nélküli újbóli kiszállítására.

A szállítási árak és feltételek részleteiről a VÁSÁRLÁS oldalon olvashat.

Az FDB Kft. a megrendelések teljesítését a készlet erejéig vállalja.

VI.        Elállási jog

6.1          Elállás a Feldobox Ajándékdoboz megvásárlásától

Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben az online kiválasztott és megvásárolt termék valamilyen okból mégsem felel meg az elvárásainak, úgy az áru átvételétől számított nyolc (8) napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ekkor az FDB Kft. a megvásárolt termék vételárát Önnek visszatéríti. Elállási jogát írásban gyakorolhatja (telefax, e-mail vagy tértivevényes ajánlott levél).

A határidők számítása szempontjából elállás napjának faxon vagy e-mailben történő elállás esetén az elállási nyilatkozat elküldésének és FDB által igazolt átvételének a napjának, postai levél esetén a postára adás napjának a dátuma számít. Elállási jogának gyakorlásához szükséges az, hogy az online megvásárolt Terméket annak sértetlen (sérülésmentes) eredeti csomagolásában, a felhasználás megkezdését megelőzően, a vásárlást igazoló számlával együtt juttassa vissza az FDB Kft. részére.

Ebben az esetben az FDB Kft. a megvásárolt termék visszaérkezésétől számított harminc (30) napon belül visszafizeti Önnek a termék vételárát az Ön által az elállási értesítésben meghatározott bankszámlára. Amennyiben nem jelöl meg bankszámlaszámot, úgy a vételárat arra a bankszámlára utaljuk vissza, ahonnan Ön a fizetését teljesítette, illetve készpénzes fizetés esetén a vételárat postai úton juttatjuk vissza Önnek. A termék FDB Kft.-hez történő visszajuttatásának a költségei Önt terhelik.

6.2          Elállás a Feldobox Ajándékdoboz által igénybevehető valamely szolgáltatástól

Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben a Feldobox Ajándékdobozban tartalmazott valamely szolgáltatás vagy élmény igénybevételére Ön közvetlen kapcsolatba lépett a szolgáltatóval, úgy a szolgáltatás igénybevételének lemondására, illetve az attól való elállásra a szolgáltató saját általános szerződési feltételei alkalmazandók.

6.3          Speciális feltételek hiánya

Amennyiben az élményt igénybe venni kívánó személy nem felel meg az élmény igénybevételéhez szükséges, a szolgáltató által meghatározott és katalógusunkban, illetve weboldalunkon feltüntetett feltételeknek, ez nem alapozza meg a vásárló elállási jogát, illetve FDB Kft. ez okból semmilyen kártalanítással nem tartozik Önnek. Ebben az esetben a Feldobox Élmény Ajándékdoboz kedvezményezettje egy másik, a katalógusban szereplő olyan szolgáltatás igénybevételére jogosult, amely feltételeinek megfelel.

VII.       Szavatosság

Az FDB Kft. szavatolja az általa forgalmazott termékek legjobb minőségét. Ha a megrendelt termék hibás, hiányos, esetleg szállítás során megsérült, akkor azt az FDB Kft. díjmentesen kicseréli, feltéve, ha a termék kézhezvételekor nyomban ellenőrizte a termék sértetlen állapotát és az esetleges sérülés/hiány tényét feljegyezte a termék szállítólevelén/kísérőlevelén stb. A termék kicseréléséhez szükséges továbbá, hogy benyújtsa a vásárlását igazoló számlát is. Abban az esetben, ha ezt a lehetőséget nem kívánja igénybe venni, vagy ha a készletünkben nem található hibátlan példány, úgy a termék vételárát visszatérítjük Önnek. Önt természetesen ebben az esetben is csak az egyszeri (eredeti) szállítási költség terheli.

VIII.      A Tulajdonjog átszállása

A termék az FDB Kft. tulajdonában marad a vételár és a szállítási költségek teljes kiegyenlítéséig.

IX.         A Feldobox Élmény Dobozban található kuponok felhasználásának főbb szabályai

A Feldobox Ajándékdoboz tartalmaz egy Feldobox Élmény Ajándék Kupont, amely igazolja birtokosa jogosultságát a Feldobox Ajándékdobozban felsorolt szolgáltatások közül valamely, a birtokos választása szerinti szolgáltatás igénybevételére. Minden kuponon szerepel egy sorszám, melyet mindig meg kell adnia amikor kapcsolatba lép ügyfélszolgálatunkkal. A kupon elvesztése esetén pótlásra nem tarthat igényt. A kupon a rajta feltüntetett időpontig használható fel, amennyiben a kuponnal elérhető élmény (pl. szállodai éjszaka) több naptári napra nyúlik, úgy az élmény igénybevételének utolsó napja nem lehet későbbi, mint a kupon lejáratának időpontja. Csak a valamennyi biztonsági elemet sértetlenül tartalmazó kupon használható fel.

X.        Egyéb feltételek

10.1            Előfordulhat, hogy a Feldobox Élménykupon által igénybe venni szándékozott programot vagy szolgáltatást az FDB. Kft-n, valamint a szolgáltatást nyújtó partnerén kívülálló okokból következően (pl. időjárás vagy műszaki okok miatt) a Feldobox Élmény-Kupon felhasználója nem tudja igénybe venni. Amennyiben a felhasználó által kiválasztott program/partner megszűnt, egy másik programot kell választania a katalógusból, vagy a honlapunkon feltüntetett új lehetőségek közül.. Előfordulhat is, hogy a helyszínt más szolgáltató működteti, mint az, amelyet eredetileg választott. Ebben az esetben a vásárló/kuponhasználó nem jogosult a szerződéstől elállni, hanem a katalógusban felsorolt egyéb élmények között választhat.

10.2        A Feldobox Élménykuponnal igénybe vehető élmények a leggondosabban kiválasztott magyarországi helyszíneken, többszörösen ellenőrzött szolgáltatók által kerülnek megrendezésre. Az igénybe vehető élmények folyamatos bővítésére törekszünk. A szolgáltatás színvonaláért az FDB Kft. nem tartozik felelősséggel. Minden szolgáltató partner saját szabályokkal és feltételekkel működik. Ezeket minden ott tartózkodónak figyelembe kell vennie.

10.3        Katalógusunkban és a weboldalon megadott minden időtartam tájékoztató jellegű. Kérjük, saját érdekében, a felesleges várakozás elkerülése végett időpont, valamint a szolgáltatás részleteivel kapcsolatos egyeztetés céljából lépjen közvetlen kapcsolatba az élmény szolgáltatójával.

10.4        Az FDB Kft. által katalógusában és a weboldalán közölt információk mindig megfelelnek a valóságnak. Kivételes esetben előfordulhat, hogy az élményt nyújtó szolgáltató partnereink szolgáltatásainak módosulása miatt az élmény programja némileg változik a biztonság növelése, az élmény gazdagítása vagy egyéb okok miatt. Minden élményről részletes tájékoztatást ad ügyfélszolgálatunk. Az élmények részletes leírása a webáruházunkban (www.feldobox.hu) és az ajándékcsomagban is megtalálható.

10.5        A webáruházban és a promóciós anyagokban feltüntetett képek illusztrációk, melyek valósak, de esetenként kis mértékben eltérhetnek a helyszíni körülményektől. Arra törekszünk, hogy az illusztrációk a lehető legjobban mutassák be az élményt. Az adott helyszíneken található földi-, vízi- és légijárművek, állatok és a környezetnek egyes részletei eltérhetnek a képeken látottaktól.

10.6        A Feldobox Élmény Ajándék katalógusban felsorolt élmények igénybevételének adott esetben speciális feltételei lehetnek. A feltételeket (kor, egészség, súly, magasság, jogosítvány megléte, stb.) részletesen feltüntetjük az élmény leírásánál. A Feldobox Élmény-Kupon felhasználójának felelőssége leellenőrizni, hogy eleget tesz-e a megadott feltételeknek. Ne foglalja le az élményt anélkül, hogy meggyőződne arról, hogy megfelel-e a meghatározott feltételeknek. További részleteket weboldalunkon és a Feldobox Ajándékdobozban talál, kérjük, figyelmesen olvassa el. Kétség, kérdés esetén ügyfélszolgálatunk nyújt részletes tájékoztatást.

10.7        Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a Feldobox Élmény Ajándék által nyújtott szolgáltatásokat mozgásukban korlátozott, látás- vagy hallássérült személyek is igénybe vehessék. Amennyiben a Feldobox Ajándékdoboz felhasználója mozgáskorlátozott vagy bármilyen más módon sérült személy, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz, hogy a lehető legmegfelelőbb Feldobox Ajándékdobozt választhassuk ki a megajándékozott részére. Külön kérésre ilyen esetben speciális, a megajándékozott kényelmét és biztonságát a legmesszemenőbbekig biztosító feltételek egyedi tárgyalását kezdeményezzük szolgáltató partnereinknél. Ennek érdekében fontosnak tartjuk, hogy az élmény megrendelésekor tájékoztasson minket a résztvevő fizikai adottságairól. Szívesen adunk további tájékoztatást a különböző helyszínek mozgássérültek által is igénybe vehető felszereltségéről.

10.8        Szívesen fogadjuk az élményekkel kapcsolatos visszajelzéseket. Amennyiben bármilyen probléma merülne fel a program időtartama alatt, kérjük, még a helyszínen forduljon az általunk megadott illetékeshez és kérjen segítséget. Panaszát természetesen írásban is benyújthatja. Észrevétel, panasz esetén kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat. Ügyfélszolgálatunkkal történő beszélgetését rögzíthetjük, mely felvételt kizárólag szolgáltatásaink továbbfejlesztése érdekében való tapasztalatszerzésre, valamint munkatársaink továbbképzésére használjuk fel.

10.9        Amennyiben a Feldobox Ajándék Kupont bizonyíthatóan az FDB Kft.-nek felróható okból nem tudja rendeltetésének megfelelően felhasználni, az FDB Kft. megtéríti az ajándék vételárát. Az Ajándék Kupon semmilyen más esetben nem váltható be készpénzre, és nem váltható vissza.

10.10      A weboldalunkon, katalógusunkban, Feldobox Ajándékdobozban és egyéb promóciós anyagokban feltüntetett szövegek, képek és illusztrációk szerzői jogi védelem alatt állnak. Ezek engedély nélküli másolása, rendeltetésüktől eltérő felhasználása szigorúan tilos.

10.11      A Feldobox szó és ábrás védjegy (logo). Védjegyünket csak előzetes írásbeli engedélyünk birtokában használhatja fel. Társvállalkozóinkat és partnereinket külön tájékoztatjuk a védjegyekkel kapcsolatos jogaikról.

10.12      FDB Kft. fenntartja magának a jogot a jelen üzletszabályzat megváltoztatására. A változtatás hatálybalépésnek időpontja a megváltozott szöveg weboldalon történő elhelyezését követő munkanap. A megvásárolt Feldobox Ajándékdobozokra és azok felhasználására a vásárlásuk időpontjában hatályos üzletszabályzat rendelkezései irányadók.Új felhasználási szabályzatunk:
Folyamatosan fejlődik rendszerünk. 2021 szeptember óta a papír alapú élménykupont egy kártya váltja le, és változtak a felhasználási feltételek. Felhasználóink az alábbi, új felhasználási szabályzatot találják élménycsomagjainkban:

 • Élménykártyája egy szabadon választható programra jogosítja fel a Feldobox partnerei által kínált számos lehetőség közül.
 • A partnerek listáját és a programok leírását a mellékelt katalógus tartalmazza. Ezek megtalálhatóak a Feldobox weboldalán is. A programokat folyamatosan felülvizsgáljuk és bővítjük, így előfordulhat, hogy a honlapon több van, mint a katalógusban. Élménykártyája ezekre is érvényes.
 • Ha valamelyik partnerünk elérhetősége, vagy az általa nyújtott szolgáltatás esetleg változna, ezt honlapunkon tesszük közzé. Amennyiben egy program megszűnt, ebben az esetben, kérjük, válasszon egy másikat a széles kínálatból.
 • Az élménykártyát a felhasználás előtt a www.feldobox.hu honlapon aktiválni kell. Ehhez használja a kártyaszámot és a lekaparható felület alatt található kódot. A nem aktivált kártyákat partnereink visszautasítják.
 • Az élménykártya felhasználási ideje a vásárlásának időpontjától számítódik. A kártya lejáratát a honlapunkon tudja ellenőrizni. Ha felhasználási ideje lejárt, a partnerek nem fogadják el. Javasoljuk, hogy ne várjon az utolsó pillanatig a választott program foglalásához.
 • Amikor foglalás végett felveszi a kapcsolatot a partnerünkkel, mondja el, hogy Ön Feldobox élményajándék birtokosa, és adja meg az élménykártya nevét is.
 • A foglalás és a program igénybevétele a partner saját feltételei alapján történik, előre kérheti a kártya adatait foglaláskor. A lemondási feltételekről érdeklődjön nála.
 • Amennyiben partnerünk a kívánt időpontban nem tudja Önt fogadni, egyeztethet vele másik időpontot, vagy választhat másik programot a katalógusból.
 • A program helyszínére érkezve adja át partnerünknek az élménykártyáját. A kártyát vissza fogja kapni, a Feldobox klub kedvezményeit veheti majd vele igénybe.
 • A kártyára fokozottan ügyeljen, mert annak elvesztése esetén egyik program sem vehető igénybe, és az elvesztett kártyát pótolni nem áll módunkban.
 • A programokat mindenki saját felelősségére veszi igénybe (bizonyos kalandpartnereink erről nyilatkozatot is íratnak alá). A kártya felhasználója semmilyen esetben nem vonhatja felelősségre ennek kibocsátóját (FDB Kft-t) és forgalmazóit a kártya felhasználása és a program igénybevétele során keletkezett bármilyen károsodásért.
 • A szállások, a törvény által előírt módon, idegenforgalmi adó (IFA) megfizetését kérhetik a helyszínen. Ez általában párszáz forint /fő /éj szokott lenni.
 • Az élménykártya nem fizetési eszköz, semmilyen esetben nem váltható be készpénzre és nem váltható vissza.

 


 

Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről

Tájékoztató a biztonságos bankkártyás fizetésről