• 0 termék 0 Ft
  Kosár
  Ön a következőket választotta:
  Kosárban összesen:
  0 db
  0 Ft
  BEZÁRÁS
 • REGISZTRÁCIÓ
img
10 960 Ft

Pezsgőkészítés művészete

Szereti, ha pezseg az élet? Ha igen, akkor most egy igazán különleges pezsgőkóstolással egybekötött múzeumlátogatásra hívjuk. Helyszín a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont, ahol a Törley pezsgők mintegy másfél évszázadra visszanyúló történetét az alapítástól napjainkig páratlan környezetben követheti végig. Megismerheti, hogyan lett a gyár a századfordulóra az ország legkorszerűbb pezsgőüzeme, hogyan nyerte el a millenniumi kiállítás évére a császári és királyi udvari szállító címet, és hogyan ismerte meg a világ Párizstól Amerikán át Ausztráliáig az évente már mintegy kétmillió palack pompás nedűt előállító Törley nevét.  A történeti kiállítás termeiben kapott helyet a pincészet egyedülálló gyűjteménye, ahol mint egy pezsgősüvegben, a dugótól a palackon át a pohárba vezet az út. Majd a pincerendszeren keresztül sétálva megismeri a pezsgő készítésének különböző technikáit, végül a kóstoló terembe érve, a koccintás csilingelő hangja után meg is ízlelheti ezt a mámorító italt. A Törley csak Önre vár!

img img


Feldobox élménykupon az alábbiak közül egyre jelent meghívást:

2 fő részére a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont megtekintése vezetett pincesétával és fejenként 3 pohár pezsgővel. A program időtartama 2-2,5 óra.


Hasznos információk

- A program a havonta megszervezett csoportos tárlatvezetésen történik.
- Előzetes bejelentkezés szükséges, a látogatást megelőző csütörtök 12:00 óráig.
- Pezsgőkóstolás csak 18 éven felülieknek.
- A pincelátogatáshoz pulóver ajánlott.
- Hölgyeknek is lapos cipő ajánlott.
- Pezsgővásárlási lehetőség helyben.

Nyitvatartás

Egész évben, előzetes időpont egyeztetés alapján.

Elérhetőség/Megközelítés

Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont
http://www.torleymuzeum.hu

Cím: 1221 Budapest, Anna utca 7.
Telefon: 1/229-2300; 30/976-0465
E-mail: muzeum@torley.hu
Megközelítés: A Móricz Zsigmond körtér irányából a 47-es villamossal vagy a 133, 233 számú autóbuszokkal a Leányka utcai megállóig. Innen gyalog 10 perc. Autóval parkolási lehetőség a Törley saját parkolójában.

Megtekintés térképen