• 0 termék 0 Ft
  Kosár
  Ön a következőket választotta:
  Kosárban összesen:
  0 db
  0 Ft
  BEZÁRÁS
 • REGISZTRÁCIÓ
img
11 875 Ft

Mátyás Király Múzeum ( ÚJ )

Mi történt a tatárjárás vége és az újkor hajnala között? Hogyan éltek az uralkodók? Padlófűtés, hideg-meleg vezetékes víz, „angolvécé”, öntözött kertek… Ráadásul a palotaépítés gondja ekkoriban szinte közvetlenül a királyra hárult. A Mátyás Király Múzeum kézzelfogható közelségbe hozza azt a kort, amelyre csak a történelemkönyvek nyomtatott betűi emlékeztetnek bennünket. Ha ellátogat a visegrádi palotába, egészen a XIII. századig repülhet vissza az időben. Ekkor építette meg kisebb rezidenciáját Károly Róbert a Duna partjára, melyet I. Lajos fejlesztett palotává, majd Zsigmond építtetett tovább, s Mátyás király tett reneszánsz kastéllyá. Az épületegyüttes minden négyzetmétere szembesít bennünket azzal a ténnyel, hogy a civilizáció nem ma kezdődött, s hogy nagy elődeink nem csupán háborúztak és területeket szereztek, hanem feladatuknak tartották a kultúra megőrzését, az új irányzatok befogadását és alkalmazását, s mindezért hatalmas erőfeszítéseket tettek. A feltárás a harmincas évek óta tart, s mindig egy kicsit közelebb jutunk a teljes képhez. Legyen részese ön is!

img img


Feldobox élménykupon az alábbiak közül egyre jelent meghívást:

2 felnőtt és 3 gyerek részére belépő a Királyi Palotába, a Salamon Toronyba és a Játszóparkba.


Hasznos információk

- A Salamon Torony a Salamontorony utca végén van, ami közvetlenül a Fő utca mellett található, és a 11-es főútról közelíthető meg.
- A Salamon Torony május 1 - szeptember 30. között tart nyitva.
- A Játszópark március 1 - október 30. között tart nyitva.

Nyitvatartás

Királyi Palota: Kedd-Vasárnap: 9:00-17:00
Salamon Torony: Szerda-Vasárnap: 9:00-17:00

Elérhetőség/Megközelítés

Mátyás Király Múzeum
http:\\www.visegradmuzeum.hu

Cím: 2025 Visegrád, Fő utca 23-29.
Telefon: 26/597-010
E-mail: info@visegradmuzeum.hu
Megközelítés: Autóval a 11-es főúton közelíthető meg. Parkolási lehetőség a főút melletti parkolóban, innen a Királyi Palota gyalog 3 perc, a Salamon Torony 10 perc.

Megtekintés térképen